Održan fudbalski turnir „Banat kup“

Banat Kup 2020

U organizaciji Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine i uz podršku Ministarstva inostranih poslova Republike Češke u Kruščici je 26. septembra održan treći po redu fudbalski turnir „Banat kup 2020“.

„Banat kup“ je prijateljski fudbalski turnir češke dijaspore i njenih prijatelja. Turnir je zamišljen i kao druženje pripadnika češke dijaspore iz Srbije i zemalja u okruženju, međutim, ove godine, zbog specifične epidemiološke situacije, turnir je održan uz učešće dece i mladih iz nekoliko čeških udruženja kao i njihovih prijatelja iz okolnih mesta.

Sport u celini ima veliki uticaj i poseban značaj u formiranju ličnosti dece i mladih, posebno u fizičkom razvoju. U sportu i putem sporta se bitno može uticati na razvoj intelektualne komponente ličnosti. Sport razvija kritičko mišljenje kod dece, putem traženja i nalaženja raznovrsnih rešenja u novonastalim situacijama. Kroz sport se razvija disciplina, kooperativnost, saradnja, odgovornost, smisao za organizaciju.

„Nacionalni savet češke nacionalne manjine zahvaljuje se koordinatoru projekta gospodinu Stanislavu Havelu, učitelju češkog jezika, na odličnoj ideji kao i na organizaciji Banat cup-a 2020. Fudbal je ujedno i svojevrsna motivacija velikom broju dece i mladih sa područja Južnog Banata da se opredele za učenje češkog jezika“ – istakla je Ljiljana Stehlik, predsednica Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*