Održan kros na Gradskom stadionu u Beloj Crkvi (VIDEO)

Sportski savez Bela Crkva, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva, danas je na Gradskom stadionu u Beloj Crkvi organizovao kros za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola sa teritorije naše opštine. Ove godine na krosu su učestvovali i polaznici Predškolske ustanove „Anđelka Đurić“.

Trčalo je oko 350 đaka svih razreda, iz sedam osnovnih i dve srednje škole. Veliku pomoć u organizaciji tradicionalnog krosa pružio je Aktiv profesora fizičkog vaspitanja i Crveni krst Bela Crkva.

„Bila je ovo još jedna uspešna sportska manifestacija i zadovoljni smo odzivom na ovogodišnjem krosu, iako je bilo izuzetno toplo vreme. Učenici su pokazali i dobru fizičku spremu, što je i najbitnije prilikom održavanja ovakvih atletskih nadmetanja“ – rekao je Goran Beljin, sekretar Sportskog saveza Bela Crkva.

Na kraju, najuspešnijima u muškoj i ženskoj konkurenciji podeljene su medalje i diplome, a najuspešnijim školama – pehari.

Kros RTS Bela Crkva 2022

Među osnovnim školama najbolje rezultate ostvarili su đaci Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, a u konkurenciji srednjih škola Tehnička škola „Sava Munćan“.

Svi takmičari su uspešno završili svoje trke, primarni cilj krosa je promocija sporta, zdravih stilova života i razvijanje fer pleja kod dece.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*