Održan kros na Gradskom stadionu u Beloj Crkvi (VIDEO)

Kros RTS Bela Crkva

Sportski savez Bela Crkva, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva, u četvrtak 23. septembra, na Gradskom stadionu u Beloj Crkvi organizovao je kros za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola sa teritorije naše opštine.

Trčalo je oko 300 đaka svih razreda, iz sedam osnovnih i dve srednje škole. Veliku pomoć u organizaciji tradicionalnog krosa pružio je Aktiv profesora fizičkog vaspitanja i Crveni krst Bela Crkva.

„Vreme nas je poslužilo, a imajući u vidu epidemiološku situaciju i broj učenika u školama, zadovoljni smo odzivom na ovogodišnjem krosu. Učenici su pokazali i dobru fizičku spremu, što je i najbitnije prilikom održavanja ovakvih atletskih nadmetanja“ – rekao je Goran Beljin, sekretar Sportskog saveza Bela Crkva.

Na kraju, najuspešnijima u muškoj i ženskoj konkurenciji podeljene su medalje i diplome, a najuspešnijim školama – pehari.

Među osnovnim školama najbolje rezultate ostvarili su učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, a u konkurenciji srednjih škola Tehnička škola „Sava Munćan“.

Svi takmičari su uspešno završili svoje trke, primarni cilj krosa je promocija sporta, zdravih stilova života i razvijanje fer pleja kod dece.

Kros Bela Crkva

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*