Održan kros u Beloj Crkvi

Na stadionu u Beloj Crkvi održan je kros na kom je učestvovalo 400 učenika osnovnih i srednjih škola. Među osnovnim školama najbolje rezultate ostvarili su učenici Oš“Žarko Zrenjanin“, a u konkurenciji srednjih škoa Tš „Sava Munćan“.

Kros koji je trebao da se održi 12.maja otkazan je zbog kiše, a juče je pod idealnim uslovima trčalo 400 učenika sa područja opštine Bela Crkva, i to iz sedam osnovnih i dve srednje škole u organizaciji Sportskog saveza opštine.

Nemanja i Nives Koci drže porodični rekord u osvajanju prvih mesta na krosu.

– Treniram fudbal, volim da trčim i do sada sam šest puta osvojio prvo mesto na krosu, kaže Nemanja Koci, učenik 7.razreda OŠ „Žarko Zrenjanin“ Bela Crkva.

-Od prvog razreda učestvujem i osvajam prvo mesto. Mislim da je to zbog podrške drugova i porodice. Kao da je mom bratu Nemanji i meni trčanje u genima, mama je trenirala rukomet i košarku, a tata fudbal, rekla nam je Nives Koci, učenica 5.razreda OŠ „Žarko Zrenjanin“ Bela Crkva.

Saša Simić učenik trećeg razreda TŠ “Sava Munćan“ osvojio je po četvrti put prvo mesto na krosu, a vlasnik je i dve bronzane medalje i ima poruku za svoje vršnjake.

-Malo se mladih danas bavi sportom, cigarete i kafići su im draži. Mislim da bi trebali drugačije da razmišljaju jer im bavljenje sportom omogućava duži i lepši život, tvrdi Saša.

U konkurenciji dečaka, učenika završnih razreda srednjih škola bilo je najmanje učesnika. Miloš Perašević i ove godine je zabeležio najbolji rezultat.

Organizacija krosa bila je odlična, nastavnici i profesori zadovoljni učinkom, a i među takmičarima je vladalo lepo raspoloženje bez obzira na napor i postignuti rezultat.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*