Održan naučni skup lekara u Beloj Crkvi (VIDEO)

Dr Saša Popović predavanje Bela Crkva

Nakon više od 15 godina u Beloj Crkvi održan je naučni skup, na kome je bilo više od 70 učesnika iz celog Južnog banata. Predavanje je organizovao specijalista interne medicine – pulmolog dr Saša Popović za svoje kolege iz Bele Crkve, Vršca, Plandišta i Alibunara.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević pozdravio je učesnike naučnog skupa, istakavši veoma dobru organizaciju od strane dr Saše Popovića.

„Veoma je značajno što se ovakvo predavanje održava upravo u Beloj Crkvi, prema mojim saznanjima, po prvu put nakon 16 godina. Lokalna samouprava Opštine Bela Crkva će i nadalje pružati podršku kako dr Saši Popoviću za organizaciju naučnih skupova ovakvog tipa, tako i drugima koji žele da organizuju slične događaje u Beloj Crkvi“ – rekao je predsednik opštine Darko Bogosavljević.

Tema predavnja je bila hronična opstruktivna bolest pluća i kardiovaskularna oboljenja.

„Na godišnjoj skupštini podružnice Vršac, Bela Crkva, Alibunar i Plandište Srpskog lekarskog društva, doneta je odluka o organizaciji predavanja i stručnih skupova i u manjim mestima, odnosno van Vršca gde su se predavanja do sada organizovala. Prvo mesto jeste upravo Bela Crkva i meni je jako drago da sam organizovao stručni skup za svoje kolege, a plan nam je da ovakvih predavanja bude bar jednom godišnje u Beloj Crkvi. Kolege koje su već i pred penzijom pamte neka ranije vremena kada su se stručni skupovi organizovali u Beloj Crkvi u Domu Vojske ili u restoranu „Jezero“, a mi, kao lokalna zajednica, treba da budemo dobri domaćini i u budućnosti. Veliki je odziv večeras, zaista veliki broj kolega je došao iz okoline i ja im se ovim putem zahvaljujem“ – rekao je dr Saša Popović.

Da podsetimo,  nakon decenije od početka izgradnje novog bloka Specijalne bolnice za plućne bolesti „dr Budislav Babić“, zahvaljujući ulaganjima Vlade APV, do kraja godine očekuje se useljenje u novi blok bolnice.

Kapacitet bolnice je 200 postelja, a kada je u pitanju združena psihijatrijska patologija i plućna patologija, ova bolnica je jedinstvena u Srbiji.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*