Održan peti sajam zapošljavanja u Kovinu

Sajam zaposljavanja Kovin

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), filijale Pančevo i ispostave u Kovinu i Opštinske uprave Kovin, danas je u galerijskom prostoru Centra za kulturu Kovin uspešno održan 5. sajam zapošljavanja.

Manifestaciju je proglasila otvorenom predsednica opštine Kovin Sanja Petrović i tom prilikom, između ostalog, naglasila: „Dobro je što se Sajam zapošljavanja održava ove godine u našoj opštini i što je pružena mogućnost nezaposlenim licima sa naše teritorije da se kroz direktan kontakt upoznaju sa potrebama tržišta rada, kao i da predstave svoje kvalitete i znanja zainteresovanim poslodavcima na najbrži i najlakši način. Posebno bih se zahvalila poslodavcima što su prepoznali značaj ovog događaja i u tako velikom broju učestvuju u zajedničkom zadatku sa lokalnom samoupravom i Nacionalnom službom – da uposlimo ljude i smanjimo broj onih koji su samo broj iz neke evidencije.“

Sajam zaposljavanja Kovin

Predsednica je takođe rekla da je Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2017. godinu ukupno gotovo deset miliona dinara obezbeđeno za tri mere aktivne politike zapošljavanja – za javne radove, programe stručne prakse i za samozapošljavanje, od čega je polovina sredstava iz opštinskog budžeta, a drugi deo iz Republike. „I to je samo delić onoga što moramo da učinimo“ – dodala je Sanja Petrović, poželevši sreću u razgovorima za posao svim sugrađanima koji su došli gajeći nadu da će baš danas dobiti angažman.

Prisutnima su se posebno obratili direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje AP Vojvodine, Snežana Sedlar, a potom i direktor filijale u Pančevu Đorđe Lukač, koji su se zahvalili Opštini Kovin na odličnoj saradnji, zatim poslodavcima koji su se odazvali u velikom broju, ali i nezaposlenima koji putem tržišta rada, prateći i ovakve događaje pokazuju aktivizam na zajedničkom zadatku.
Na 5. Sajmu potrebe za radnicima iskazalo je ukupno 20 poslodavaca i to: Generali osiguranje Srbija, Opportunity banka, WEST pharmaceutical Services, PKC Wiring Systems Smederevo, DDOR Novi Sad, GOMEX Zrenjanin i firme sa sedištem u Kovinu – Statik, Siloin, Utva silosi, Alpis, Stari ram, Inval-stat, ZTR Sava pro, Agencija Art-projekt, Eko-furnir, Matik turist. Plamen grad, Delta Danube, Agencija Sanja, Turistička organizacija.

Potrebe su iskazane za najrazličitijim profilima struka, od savetnika za osiguranje, bravara, zavarivača, metaloglodača, konobara, kuvara, radnika u proizvodnji, vozača, prodavaca, do procesnih inženjera, mašinskih inženjera, turizmologa, inženjera poljoprivrede.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*