Održan turnir u basketu u Beloj Crkvi

Proteklog vikenda na košarkaškom terenu u Železnickom parku, već po tradiciji, održan je turnir u basketu „3 na 3“.

Basket, kao urbani timski sport, jedan je od najpopularnijih vidova rekreacije kod nas, a turnir koji se održava krajem leta u Beloj Crkvi postao je prava mala tradicija.

Ovaj sportski događaj su organizovali Kancelarija za mlade, Centar za kulturu, Sportski savez opštine Bela Crkva i Savet za mlade, a sve pod pokroviteljstvom Opštine Bela Crkva.

Prvi dan turnira bio je namenjen podmlatku do 14 godina, a drugog dana igrali su seniori.

U kategoriji do 14 godina, prvo mesto je osvojila ekipa „Bambusi“ koju su činili Aleksa Blanuša, Miloš Rafinger, Nikola Nedeljković i Mihajlo Nedeljković. Drugo mesto pripalo je ekipi „Mungosi“, a treće mesto je osvojila ekipa „Trojkaši“. Najbolji igrač prvog dana turnira bio je Nikola Nedeljković iz ekipe „Bambusi“.

Drugog dana turnira, u seniorskom delu takmičenja učestvovalo je 13 ekipa, 6 ekipa iz Bele Crkve i 7 ekipa iz Vršca.

Prvo mesto osvojila je ekipa „Breg 013“ iz Vršca, koju su činili Igor Mirosavljev, Marko Uzelac, Dušan Blagojević i Mateja Majstorović. Drugo mesto pripalo je ekipi „Suncokreti“ Vršac i treće mesto osvojila je ekipi „Maxi“ iz Bele Crkve. Najbolji igrač turnira u seniorskom delu bio je Dušan Blagojević iz pobedničke ekipe „Breg 013“.

Zajednicka - prva tri mesta seniori

Član Opštinskog veća opštine Bela Crkva Marko Lazarević istakao je da je publika imala priliku da dva dana uživa u dobrom basketu, za sam kraj sportske letnje sezone u Beloj Crkvi.

„Vrlo sam zadovoljan kako je sve prošlo. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji. Drago mi je što smi imali čak 10 ekipa iz Vršca na turniru što pokazuje da takmičenje u basketu napreduje iz godine u godinu“ – dodao je Lazarević.

Učesnici turnira pohvalili su organizaciju i publiku koja dolazi u sve većem broju, da bodri svoje favorite i uživa u svojevrsnoj uličnoj košarci koja je dinamična i aktraktivna.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*