Održan volonterski kamp na Kraljevcu

Volonterski kamp Kraljevac

U organizaciji  Mladih istraživača Srbije, a u saradnji sa Udruženjem sportskih ribolovaca „Deliblatsko jezero“,  na jezeru „Kraljevac“ u Deliblatu održan je 5. Međunarodni volonterski kamp. Kamp okuplja mlade ljude iz celog sveta koji žele da daju doprinos zaštiti i očuvanju životne sredine.

Cilj kampa je razvoj i održivost turizma, posebno promocija prirodnog rezervata „Kraljevac“, izjavio je organizator kampa Aleksandar Sarmeš i dodao da pored upoznavanja sa našom kulturom, tradicijom, prirodom, volonteri prvenstveno učestvuju u čišćenju eko-staze, uređenju samog Edukativnog centra, uređenju inventara. Mladi kamperi su oduševljeni našom zemljom, i naglašavaju da je Srbija prelepa, narod gostoljubiv i da će morati ponovo da nas posete

Marisol iz Argentine je izjavila da naši meštani znaju da se opuste i uživaju u životu. Dijana, mlada volonterka iz Rusije začuđena je koliko naš narod voli da pije kafu, dok je Danijel iz Španije istakao da smo veoma slični Špancima jer smo aktivni, volimo da izlazimo, a posebno ga je začudilo što veliki broj naših ljudi, zahvaljajući njihovim telenovelama, govori španski jezik. Kamp lideri, koji vode računa o ovim mladim ljudima, izjavili su da su gostima iz inostranstva posebno zanimljivi pejzaži, tekunice koje su mogu naći jedino na ovim prostorima, kao i način komunikacije čobanina sa psima, prilikom čuvanja stada. Kamp se finansira iz budžeta Ministarstva omladine i sporta, a finansijski je pomogla i lokalna samouprava, kao i preduzeće „Aleksandar Bagrem“ DOO iz Kovina, u vidu materijala za postavljanje inventara u području Rezervata.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*