Održana izložba „Praznične đakonije“ u Vršcu

praznicne djakonije

Turistička organizacija Vršac bila je organizator i domaćin 8.  izložbe praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove Godine pod nazivom „Praznične đakonije“. 

Tema izložbe je promocija kulture i tradicije iz svih krajeva Srbije, a u okviru manifestacije organizovano je i takmičenje slavskih kolača.

Velika sala hotela Srbija u kojoj se manifestacija odvija je bila veoma posećena, a posetioci su pored suvenira i raznoraznih ukrasa za božićne i novogodišnje praznike, mogli da uživaju i u degustaciji raznih prazničnih đakonija koje se posebno spremaju za slavske trpeze. Uz svu tu ukusnu hranu najbolje idu kvalitetna vršačka vina lokalnih vinara koja su takođe bila zastupljena na ovoj izložbi.

praznicne djakonije vrsac

Turistička organizacija Vršac organizovala je u okviru manifestacije „Praznične đakonije“ likovni konkurs za učenike osnovnih škola.

Najlepši likovni rad naći će se na zvaničnoj Novogodišnjoj čestitki Turističke organizacije Vršac.

Više od 700 likovnih radova, ocenjivao je žiri u sastavu: Mr. Jasna Živkovic – master za turizam, prof. Tomislav Suhecki –  akademski slikar i dr Đjura Pavkov – akademski slikar.

Pobednička i zvanična Novogodišnja čestitka TO Vrsac, rad je devojčice Samire Azirović, učenice III2 razreda OŠ „Jovan Sterija Popović“.

 

Žiri je, osim odabira najlepšeg likovnog rada, nagradio još 19 učesnika.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*