Održana „Trka za srećnije detinjstvo“ u Vršcu

Trka za srecnije detinjstvo Vrsac

Loše vreme nije dozvolilo održavanje „Trke za srećno detinjstvo“ u dečijoj nedelji, ali je zato u mnogim mestima danas održana ova manifestacija u organizaciji Crvenog krsta. Tako su danas trčali i Plandištanci i Vrščani.

Gradski stadion u Vršcu danas se orio od dečije graje i smeha, a sve njih je okupila najmasovnija i najprihvaćnija manifestacija Crvenog krsta Srbije, trka osnovaca koja je ove godine imala moto „Imamo cilj, dodji na start“.

Bili su tu đaci petih i šestih razreda svih osnovnih škola u gradu i nije bilo važno ko će biti prvi jer nije bilo pobednika i pobeđenih, važno je bilo učeštvovati i promovisati zdrave vrednosti.

Bitno je baviti se sportom da bi ostali zdravi, da ne bi kao stariji imali šećer ili neke druge bolesti rekao je jedan dečak, a njegov drug dodao da mu se trka dopala, samo što su trčali polako. I ostali učesnici kažu da je trčanje važno da bi bili u formi i zdravi i da bi se zabavljali.

Trka za srećno detinjstvo održava se u svim mestima i postala je tradicija. Crveni krst je organizuje sedam godina sa ciljem da deca prihvate zdrave stilove žovota i humane vrednosti, rekao je Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog krsta Vršac.

Deca vole da se druže, neki uveliko treniraju. Ali, sudeći po rečima učiteljice Aurelije Krajete, prihvatili su onu da je „fudbal druga najvažnija stvar na svetu“.

„Cela nacija voli fudbal i mi u školi „Olga Petrov Radišić“ igramo fudbal i na odmoru, a ne samo na časovima“, rekla je učiteljica Aurelija Krajete.

A nakon sporta valja se osvežiti i zasladiti tako da su đake čekali slatkiši, a trka se pretvorila u sportski dan, odnsno igru i rekreaciju

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*