Održana XXIII redovna sednica Skupštine opštine Bela Crkva (VIDEO)

Skupština opštine Bela Crkva u četvrtak, 28. septembra, održala je dvadeset treću redovnu sednicu, kojom je predsedavao predsednik Skupštine Marjan Aleksić, a pred odbornicima je bilo trinaest tačaka dnevnog reda.

Na ovom zasedanju skupštine, minutom ćutanja odata je pošta tragično nastradalim Srbima u Banjskoj na Kosovu i Metohiji i preminuloj odbornici SO Bela Crkva Zori Mikulčić.

Odbornici su usvojili Odluku o potrđivanju mandata odborniku sa izborne liste Aleksandar Vučić – za našu decu, Nenadu Nikoliću iz Kajtasova.

Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Bela Crkva za period od 1. januara do 30. juna ove godine obrazložila je načelnica odeljenja za finansije Alma Savatović.

Nakon usvajanja ovog izveštaja, pred odbornicima se našao predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Bela Crkva za 2023. godinu – drugi rebalans, čiji je obrazloženje dala Alma Savatović.

„Ukupni iznos budžeta, koji je po prvom rebalansu iznosio 695.600.000,00 dinara menja se iznosom od 902.919.090,00 dinara. Budžet je ovim rebalansom uvećan za pristigla namenska sredstva od viših nivoa vlasti, kao i za odobrena sredstva po zaključku Pokrajinske vlade za rekonstrukciju Glavne ulice, u iznosu od 200 miliona dinara u 2023. godini i 432.836.307,00 u 2024. godini“ – istakla je Savatović.

Odbornici su jednoglasno usvojili predlog drugog rebalansa budžeta opštine Bela Crkva za 2023. godinu, pa se prešlo na razmatranje Izveštaja o usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja DJUP „Belocrkvanska jezera“ Bela Crkva za period 01.01.2023. – 30.06.2023. Ovaj izveštaj obrazložio je v.d. direktora komunalnog preduzeća Darko Bogosavljević.

Odluku o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine obrazložio je načelnik Opštinske uprave Petar Vitomirov.

Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o izmenama i dopunama odluke o proizvodnji i distribuciji vode, predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom uređenju naseljenih mesta na teritoriji opštine Bela Crkva, predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima opštine Bela Crkva, predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uređivanju i održavanju parkova i zelenih površina na teritoriji opštine Bela Crkva

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je važnost usvojenih odluka.

„Najbitnija tačka dnevnog reda bio je drugi rebalans budžeta, kojim smo opredelili dodatna sredstva korisnicima budžeta kojima je to bilo neophodno. Usvojene su i odluke u oblasti komunalne delatnosti. Na sednici smo čuli i da komunalno preduzeće, nakon dužeg vremena, posluje pozitivno i da su nakon isteka ugovornog perioda sa Opštinom nastavili sa uređenjem javnih površina i drugim poverenim poslovima“ – ocenio je Aleksić.

Odbornici su usvojili i Odluku o mreži vaspitno obrazovnih grupa dece u Predškolskoj ustanovi „Anđelka Đurić“ Bela Crkva, kao i broj upisane dece u njima u školskoj 2023/2024. godini i dali saglasnosti na izmene i dopune Statuta Turističke organizacije opštine Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*