Održana XXVI sednica SO Bela Crkva (VIDEO)

Sednica SO Bela Crkva

U četvrtak, 17. oktobra održana je XXVI sednica lokalnog parlamenta, kojoj je predsedavao predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić.

Na dnevnom redu našlo se razmatranje predloga Odluke o izvršenju budžeta opštine Bela Crkva za period januar – jun 2019. godine, čije je obrazloženje dala načelnica odeljenja za finansije Svetlana Kitanović.

„U periodu januar – jun 2019. godine, budžet opštine Bela Crkva ostvario je ukupan priliv sredstava od 309.775.866,00 dinara, što, u korelaciji sa planom, predstavlja izvršenje od 44.30%. Na uplatni račun kapitalni namenski transferi u užem smislu od AP Vojvodine pristiglo je 13.519.550,20 dinara. Ukupno izvršeni rashodi iznose 304.758.405,00 dinara, što, u korelaciji sa planom za 2019. godinu, predstavlja 41,75%. Na osnovu ovih parametara može se zaključiti da fiskalni rezultat, odnosno budžetski suficit iznosi 5.017.481,00 dinara“ – rekla je Kitanović.

Odbornici su većinom glasova usvojili ovaj predlog, kao i predlog Odluke o utvrđivanju početnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji opštine Bela Crkva.

Predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić rekao je da su pojedini odbornici LSV pokušali da izmanipulišu stanovnike naseljenog mesta Kajtasovo, vezano za utvrđivanje cene poreza za imovinu.

„Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine pokušali su da ometaju današnji rad sednice, tako što su izmanipulisali oko 30 stanovnika Kajtasova koji su danas došli. Nisu im objasnili i predočili činjenice, kako se određuje cena kvadratnog metra za utvrđivanje poreza na imovinu. Današnjom Odlukom, cena kvadratnog metra u petoj zoni za građevinsko zemljište je smanjena, a ne povećana i iznosi 68 dinara, dok se za poljoprivredno zemljište plaća 90 dinara. Cena se formira na osnovu proseka iz kupoprodajnih ugovora za prethodnu godinu“ – rekao je Aleksić.

Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije industrijske zone u naselju Bela Crkva, a donet je i pravilnik o raspodeli sredstava Nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Usvojena je i Odluka o izmeni i dopuni odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Bela Crkva, na osnovu zaključka Saveta za bezbednost saobraćaja. Naime, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, posle rekonstrukcije dela ulice Jovana Popovića, stekli su se uslovi za uspostavljanje dvosmernog režima saobraćaja i postavljanje vertikalne signalizacije, kao i postavljanje signalizacije koja upućuje da je zabranjeno parkiranje i zaustavljanje na kolovozu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*