Održana XXVII redovna sednica Skupštine opštine Bela Crkva (VIDEO)

Skupstina opstine Bela Crkva

U sredu, 18. decembra, održana je XXVII redovna sednica Skupština opštine Bela Crkva, kojom je predsedavao predsednik SO Marjan Aleksić. Poslednji radni susret odbornika Skupštine opštine Bela Crkva u ovoj godini protekao je u usvajanju Odluke o budžetu Opštine Bela Crkva za 2020. godinu.

Obrazloženje Odluke o budžetu za narednu godinu dala je načelnica finansijske službe Opštine Bela Crkva Svetlana Kitanović.

„Budžet opštine Bela Crkva za 2020. godinu planiran je u iznosu od 685.131.230 dinara. Ukupni prihodi i primanja projektovani su na iznos od 671.267.000 dinara, a neraspoređeni višak prihoda iz ranijih godina u iznosu od 13.864.230 dinara prenet je u budžet za 2020. godinu“ – rekla je Kitanović.

Odluka o budžetu opštine Bela Crkva za 2020. godinu usvojena je velikom većinom glasova prisutnih odbornika.

„Smatram da je budžet za 2020. godinu stabilan, uravnotežen i realan. Što se tiče kapitalnih investicija, sve što se radi u opštini Bela Crkva je uz pomoć republičke i pokrajinske vlade. Mi smo mala opština i imamo male prihode, ali uz podršku viših nivoa vlasti, zahvaljujući politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića, možemo reći da se u ovoj 2019. godini u opštini Bela Crkva više uradilo nego u poslednjih 40 godina“ – rekao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

Alekisć je istakao da se trenutno radi na izgradnji nove sportske sale, a u toku su radovi na asfaltiranju još 5 ulica na teritoriji opštine Bela Crkva.

Odbornici su razmatrali i usvojili i predlog Kadrovskog plana Opštinske uprave za 2020. godinu, a usvojena je i Odluka o javnim raspravama kao i Odluka o boravišnim taksama.

Predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić čestitao je svim stanovnicima naše opštine predstojeće božićne i novogodišnje praznike.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*