OO SNS Bela Crkva sproveo akciju sadnje drveća (VIDEO)

SNS sadnja drveca

Velikoj akciji pošumljavanja priključio se i Opštinski odbor Srpske Napredne Stranke Bela Crkva, akcijom u kojoj su učestvovali aktivisti i funkcioneri stranke. Ovom prilikom, posađeno je oko 200 sadnica na vetrozaštitnom pojasu na putu preme Banatskoj Subotici.

„Ovo je samo prva u nizu akcija sadnje drveća na teritoriji opštine Bela Crkva. Odlučili smo da posadimo sadnice koje će činiti vetrozaštitni pojas uz nedavno rekonstruisan put prema Banatskoj Subotici. U našoj opštini vetrozaštitni pojesevi su neophodni jer vetar zimi često nanosi smetove i blokira saobraćajnice“ – rekao je Darko Bogosavljević

Akciji sadnje drveća priključili su se i meštani Banatske Subotice, koji su istakli značaj vetrozaštitnog pojasa, a u razgovorima sa fukcionerima OO SNS Bela Crkva dogovorena je sadnja drveća na još jednoj lokaciji u samom selu.

Cilj akcije pošumljavanja je unapređenje kvaliteta životne sredine, kao i da građani shvate značaj zdrave životne sredine i njenih vrednosti.

„Ovom akcijom želimo i da podignemo svest kod mladih ljudi, da budu društveno odgovorni, da paze na svoju okolinu i da im svojim primerom pokažemo da i oni treba sve ovo da rade“ – rekla je Renata Nišavić.

Akcije pošumljavanja koje imaju za cilj očuvanje, zašititu i povećanje zelenih površine u opštini Bela Crkva nastaviće se u i ostalim naseljenim mestima kao i u samoj Beloj Crkvi.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*