Opština Bela Crkva donirala zaštitnu opremu PU „Anđelka Đurić“

PU Andjelka Djuric

Vrtići u Beloj Crkvi u ponedeljak 11. maja počeli su sa radom uz poštovanje svih mera i preporuka Ministarstva zdravlja. Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević u subotu 9. maja uručio je direkoru Predškolske ustanove „Anđelka Đurić“ Rumenki Negrojević zaštitnu opremu za zaposlene ove ustanove, kao i sredstva za higijenu.

Na ulazu u vrtić postavljena je dezobarijera, prostorije se redovno provetravaju i vrši se dezinfekcija radnih površina i prostorija gde deca borave.

„Zaposleni imaju zaštitnu oprema koja se koristi na propisan način, a ova dodatna količina maski, rukavica i sredstava za higijenu koju nam je donirala opština Bela Ckva, olakšaće nam rad u novonastaloj situaciji“ – dodala je Negrojević.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević istakao je da su svi zaposleni i vaspitači kao i pomoćno osoblje pre početka rada vrtića testirani na korona virus, da je nalaz negativan i da su ispunjene sve mere opreza i predostrožnosti, kako bi boravak dece u vrtićima bio bezbedan i kako bi roditelji mogli mirno da ostave svoju decu u ovoj ustanovi.

„Urađena je detaljna dezinfekcija objekata u skladu sa uputstvima viših istanci, a način rada je organizovan tako da se prijem dece vrši uz posebne mere opreza, sve u cilju zaštite naših najmlađih i njihovih roditelja“ – rekao je Bogosavljević.

Prema rečima nadležnih, nepohodno je da roditelji prilikom dovođenje i odvođenje deteta imaju masku i rukavice i da se pridržavaju instrukcija koje će dobiti od zaposlenih na samom ulasku u vrtić.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*