Opština Bela Crkva finansirala izolaciju kovid ambulante u Domu zdravlja

Opština Bela Crkva rebalansom budžeta opredelila je 420.000 dinara za izolaciju kovid ambulante u Domu zdravlja „Bela Crkva“. Radovi su sprovedeni u veoma kratkom vremenskom roku, urađena je izolacija i pregrađivanje ovog dela Doma zdravlja gde se obavljaju pregledi pacijenata sa respiratornim simptomima.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić istakla je da su na ovaj način poboljšani uslovi za prijem, preglede i dijagnostiku pacijenata sa sumnjom na kovid-19, a istovremeno značajno je podignut nivo zaštite ostalih pacijenata koji dolaze u Dom zdravlja zbog drugih zdravstvenih tegoba.

„Veoma nam je bitno da našim sugrađanima obezbedimo adekvatne uslove zdravstvene zaštite, naročito sada zbog hladnijeg vremena, da više ne moraju da čekaju ispred Doma zdravlja kada dolaze sa povišenom temperaturom i drugim respiratornim tegobama. Sada u kovid ambulanti postoji čekaonica i svi prvi pregledi se obavljaju po propisanoj proceduri. Potpunom i kvalitetnom izolacijom sprovodi se mera zaštite ostalih pacijenata i na taj način eliminisan je rizik od širenja infekcije kovidom-19“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Predsednica opštine uputila je posebnu zahvalnost i podršku svim zdravstvenim radnicima koji se u ovom trenutku bore sa pandemijom kovida-19, kao i svim našim sugrađanima koji dosledno sprovode preventivne mere i na taj način štite sebe i druge od širenja infekcije.

Cekaonica kovid ambulante nekad i sad
Kovid ambulanta Doma zdravlja „Bela Crkva“ nekad i sad

Član Opštinskog veća Opštine Bela Crkva i načelnik opšte prakse i hitne službe Doma zdravlja „Bela Crkva“ dr Borko Minić istakao je da se u kovid ambulanti poštuju svi protokoli u prijemu i lečenju pacijenata sa sumnjom na kovid-19.

„Ovom prilikom želio bih da apelujem na naše sugrađane da se pridržavaju preventivnih mera, pre svega da poštujemo fizičku distancu, da smanjimo kontakte, da pratimo uputstva republičkog Kriznog štaba, sve u cilju sprečavanja širenja infekcije korona virusom“ – dodao je dr Minić.

Direktor Doma zdravlja „Bela Crkva“ dr Slađana Lacmanović zahvalila se lokalnoj samoupravi Opštine Bela Crkva na kontinuiranoj podršci, a posebno sada u doba epidemije korona virusa.

„Izolacija kovid ambulate je od izuzetnog značaja, jer se u velikoj meri poboljšava zbrinjavanje pacijenata kao i zdravstvena zaštita i pružanje usluga svim pacijentima koji dolaze u naš Dom zdravlja“ – naglasila je Lacmanović.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*