Opština Bela Crkva nagradila najbolje učenike (VIDEO)

Violeta Simic sa najboljim ucenicima

Povodom obeležavanja Dana Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, Opština Bela Crkva nagradila je učenike koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima protekle školske godine, kao i đake generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije belocrkvanske opštine.

Zbog epidemiološke situacije, Savindan je simbolično obeležen sa najboljim učenicima u velikoj sali Opštinske uprave.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić uručila je đacima generacije i učenicima koji su imali izuzetne rezultate na takmičenjima novčane nagrade, a Narodna biblioteka Bela Crkva darivala je učenicima prigodna izdanja knjiga.

„Ove godine smo se potrudili da novčanu nagradu, koja je ranije bila simbolična i iznosila 5 hiljada dinara, uvećemo, tako da su učenici generacije dobili platnu karticu sa iznosom od 15 hiljada dinara, a učenici koji su imali posebne rezultate na takmičenjima – 20 hiljada dinara. Iskoristila bih priliku da, na današnji dan, kada slavimo veru, obrazovanje i kulturu, izdvojim Rastka Araškova zbog izuzetnih rezultata i mogu da kažem da je ponos naše opštine. Na ovaj način želimo da naše učenike, koji su naša budućnost, motivišemo i trudićemo se da narednih godina nagrade budu što veće, u skladu sa mogućnostima. Svim đacima, učiteljima, nastavnicima i roditeljima čestitam današnji praznik i nadam se da ćemo se sledeće godine u drugačijim i boljim okolnostima koje svi očekujemo, sresti u prikladnijem ambijentu i u većem broju da proslavimo Dan Svetog Save“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Nagrađeni su đaci generacije: Sanja Кerčulj iz OŠ „Đorđe Maletić“ Jasenovo, Milan Munćan – OŠ „Sava Munčan“ Kruščica, Rastko Araškov – OŠ „Mara Janković“ Кusić, Marko Milićev – OŠ „Marko Stojanović“ Vračev Gaja, Dino Isić – OŠ „Dositej Obradović“ Bela Crkva, Angelina Stanojlović – OŠ „Žarko Zrenjanin“ Bela Crkva, Marko Radovanov – Tehnička škola „Sava Munćan“ i Marija Jožić iz Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole.

Rastko Araškov, đak generacije Osnovne škole „Mara Janković“ iz Kusića, prošle školske godine je u osmom razredu na okružnom takmičenju iz Srpskog jezika i književnosti osvojio 3. mesto, a iz istorije na Republičkom takmičenju osvojio je 1. mesto sa maksimalnim brojem poena. Rastko Araškov je od Pokrajinske vlade Vojvodine dobio nagradu „Talenti 2021“ za vrhunske rezultate postignute tokom školovanja i tokom protekle školske godine na takmičenjima.

„Zahvalio bih se Opštini Bela Crkva jer ste se ove godine zaista potrudili, pokloni su izuzetno lepi i ovaj događaj će mi ostati u lepom sećanju. Drago mi je što smo se okupili i u ovim oklonostima i obeležili današnji praznik. Svojim vršnjacima želim da poručim da se trud uvek isplati i da će uspeh svakako doći, treba samo da uče, budu vredni i marljivi i uspeh će doći sam po sebi“ – rekao je Araškov.

Violeta Simić i Raško Araškov

Zorica Burmudžija, predsednica Saveta za obrazovanje opštine Bela Crkva, čestitala je školsku slavu svim učenicima i prosvetnim radnicima.

„Ova dodela nagrada je i jedan emotivan trenutak, ali i motivacija za sve naše učenike. Opština Bela Crkva zaista ima mnogo dobrih, vrednih i marljivih učenika i ova dodela nagrada je pokazatelj da lokalna samouprava misli na njih i da je uvek tu da ih podrži u njihovom daljem školovanju i obrazovanju“ – istakla je Burmudžija.

Za zapažene rezultatate na takmičenjima protekle školske godine nagrađeni su: Uroš Кovačević, Teodora Tomašević, Višnja Marković, Jovana Terzić, Tatjana Jožić, Taisa Deljanin, Kalina Ostojić, Nevena Žurka, Luka Dima i Natalija Živković.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*