Opština Bela Crkva povodom Savindana obezbedila paketiće za mališane (VIDEO)

Sveti Sava Bela Crkva

Povodom obeležavanja dana Svetog Save, Opština Bela Crkva u saradnji sa Crkvenim opštinama na teritoriji naše opštine, obezbedila je paketiće za sve mališane.

U hramu svetih apostola Petra i Pavla u Beloj Crkvi svetu liturgiju služili su starešina hrama protojerej Janko Cicka i protonamesnik Aleksandar Stanojlović.

Starešina hrama svetih apostola Petra i Pavla protojerej Janko Cicka iskazao je svoju zahvalnost svima koji su pomogli u obeležavanju praznika Svetog Save.

„Čestitam praznik svima, našoj deci ponajviše i želim da se zahvalim opštini Bela Crkva koja je obezbedila paketiće za svu decu koja su se prijavila, kako ovde u Beloj Crkvi tako i u svim crkvama na teritoriji naše opštine. Našoj deci i našem narodu želim sretan praznik uz želju da se narednih godina sve više okupljamo, jer je to pečat našeg naroda i naš lični, da se u hramu zahvalimo Bogu i Svetom Savi“ – rekao je Cicka.

Prazniku Svetog Save posebno se raduju deca, a i ove godine uz pomoć svojih roditelja i učitelja naučili su pesmice posvećene prvom srpskom arihepiskopu i time dokazali da nastavljaju put Svetosavlja, čuvajući tradiciju duboku ukorenjenu u našem narodu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*