Opština Bela Crkva podržava najsnažnijeg Evropljanina Savu Vasiljevskog u pobedničkom nizu (VIDEO)

Sava Vasiljevski Darko Stanojev

Zamenik predsednika opštine Bela Crkva, Darko Stanojev posetio je našeg sugrađanina Savu Vasiljevskog i tom prilikom uručio prigodan poklon i novčanu pomoć za nastavak uspešnog takmičarskog niza u powerliftingu, koji Sava ostvaruje i u osmoj deceniji života.

„Opština Bela Crkva uvek će podržavati naše meštane koji postižu izuzetne rezultate, kao što je naš sugrađanin Sava Vasiljevski koji se dokazao ne samo na državnom, već i na evropskom i svetskom nivou. Zahvaljujući njemu, Srbija od ove godine ima evropskog prvaka u powerliftingu. On je pravi primer da se i u osmoj deceniji života mogu postizati izuzetni sportski rezultati, a naša skromna pomoć je namenjena odlasku na takmičenje u Bačku Palanku“ – rekao je zamenik predsednika opštine Bela Crkva Darko Stanojev.

Pre pola veka, 12. januara 1970. godine, Sava je podigao svoj prvi teg, a danas su njegove sobe pune pehara, medalja i ostalih priznanja.

Vasiljevski je istakao da pomoć lokalne samouprave mnogo znači jer bez odlaska na prvenstvo, klub gubi pravo na finansiranje i dalja takmičenja.

„Na proteklom Evropskom prvenstvu koje je održano u Francuskoj osvojio sam zlatnu medalju u kategoriji do 93 kilograma, podigavši iz čučnja 170 kilograma i srebrnu medalju u disciplini „vučenje sa zemlje“ povukavši 200 kilograma. Šest puta sam bio prvak bivše Jugoslavije i ti moji rekordi još uvek stoje, jer je Jugoslavija prestala da postoji.“ – dodao je Sava Vasiljevski.

Do sledećeg evropskog takmičenja, u martu iduće godine u Litvaniji, Sava će intenzivno vežbati, jer to je šansa koja se u tim godinama ne propušta, a takođe svoja znanje i umeće prenesi mlađim generacijama, koje bi osvajale medalje za Srbiju i na nekim budućim evropskim i svetskim prvenstvima.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*