Opština Bela Crkva potpisala ugovor o finansiranju programa energetske efikasnosti

Potpisivanje ugovora o energetskoj efikasnosti

Nakon sprovedenog Javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike, kojim je Opština Bela Crkva ostvarila pravo na sredstva u visini od 2.000.000,00 dinara, danas je u Arađelovcu potpisan Ugovor o finansiranju programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Za ovaj program vlada velika zainteresovanost naših građana, a na inicijativu predsednice opštine Violete Simić, opština je po prvi put opredelila sredstava u iznosu od 2 milona dinara za ovu namenu.

Ukupna sredstva u visini od 4 miliona dinara su namenska sredstva, koja će se koristiti za tačno definisane radove i projekte, kako bi građanima opštine Bela Crkva pomogli energetsku sanaciju objekata.

U narednim godinama očekuje se nastavak realizacije ovog ili sličnih programa povećanja energetske efikasnosti, jer na taj način građani mogu da ostvare značajne uštede u kućnom budžetu. Ne treba zaboraviti da će se na ovaj način unaprediti i stanje u sferi zaštite životne sredine.

1 Komentar

  1. Opstina Bela Crkva potpisala ugovor o finansiranju programa energedske efikasnosti, to je dobra vest ali treba misliti i na ocuvanju zivotne sredine, sto znaci da se ulaze na projektima za cistiji vazduh, jer je poznato da je vazduh dosta zagadjen narocito od smoga. Sva sreca sto sam za sebe i svoju porodicu nabavila fotokataliticki preciscivac vazduha tako da u svom domu udisem cist vazduh bez bakterija i virusa.

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*