Opština Bela Crkva raspisala konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za voćarsku proizvodnju

Bela Crkva zgrada Opstine

Opština Bela Crkva uputila je javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u voćarsku proizvodnju. Prijavljivanje je počelo danas i trajaće do 1. decembra. Jedno poljoprivredno gazdinstvo može dobiti najviše 30.000 dinara.

„Opština Bela Crkva je ove godine prvi put raspisala konkurs za subvencionisanje opreme za voćarsku proizvodnju, u iznosu od 50 odsto bez PDV-a. Ukupno smo izdvojili milion dinara, nije veliki iznos, ali ovo je poruka da ćemo narednih godina iz opštinskog budžeta, nadam se, izdvajati sve više sredstava da pomažemo naše poljoprivredne proizvođače“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaju fizička lica – nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva sa aktivnim statusom, a koji u vlasništvu imaju minimum 0,5 ha pod zasadima voća.

Predviđeno je subvencionisanje u iznosu od 50% (bez PDV-a) opreme za voćarsku proizvodnju i to: motornih pumpi, trimera, makaza za rezidbu voća i creva za navodnjanje. Raspodela sredstava izvršiće se do visine utroška sredstava.

Tekst konkursa i prijavni obrazac možete naći na sledećem linku: http://belacrkva.rs/k-o-n-k-u-r-s-za-dodelu-podsticajnih-sredstava-za-investicije-u-vocarsku-proizvodnju-na-teritoriji-opstine-bela-crkva/

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*