Opštini Bela Crkva 3 miliona za uklanjanje divljih deponija

Nakon sprovedenog Javnog konkursa Ministarstva zaštite životne sredine, kojim je Opština Bela Crkva ostvarila pravo na sredstva u visini od 3.034.552,60 dinara, potpisan je ugovor za realizaciju projekta uklanjanja divljih deponija u 2022. godini.

Ukupna vrednost ovog projekta je 3.794.552,60 dinara, a od toga Ministarstvo zaštite životne sredine učestvuje sa 3.034.552,60 dinara dinara, dok lokalna samouprava opštine Bela Crkva, u skladu sa potpisanim ugovorom, obezbeđuje 760.000,00 dinara kroz sopstveno učešće u realizaciji projekta.

„Nastavljamo da radimo na unapređenju životne sredine u našoj opštini. Ovo je još jedan važan projekat koji ćemo realizovati, zahvaljujući dobroj saradnji koju imamo sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Neodgovorno ponašanje pojedinaca dovodi do stvaranja divljih deponija, čime se zagađuje priroda i naše okruženje. Kontinuirano radimo na uređenju zelenih površina i na ozelenjavanju naše opštine i još jednom apelujem na sve da zajedno čuvamo naša prirodna bogatstva za buduće generacije koje dolaze“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva, Violeta Simić.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*