Ovogodišnji Karneval ispraćen uz poeziju i muziku (VIDEO)

Hor Bella Musica

Poslednji dan „Belocrkvanskog karnevala“ protekаo je u znaku poeziji, proze kao i lepih nota.

U Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi održano je književno veče Ljiljane Tomić, koja je poreklom iz Banatske Palanke, a već dugi niz godina živi i radi u Pančevu.

Ljiljana Tomić piše poeziju i prozu. Učestvovala je na međunarodnim pesničkim konkursima. Pesme, kao i prozna dela su joj zapažene i nagrađivane. Piše rodoljubive, ljubavne, opisne i duhovne pesme i inspiraciju nalazi u nepreglednoj banatskoj ravnici. Takođe, njena ljubav i inspiracija, jeste i slikarstvo. Motivi na njenim slikama su plodna ravnica, seoske crkve, napušteni bunari i đermovi. Autorka je ovom prilikom belocrkvanskoj publici predstavila svoja zbirke „Palanački pesak“, „Banatska svadba“, „Banatsko plavo“ i „Nebeske njive“.

Članice gradskog hora „Bella Musica“ oplemenile su poslednje veče „Belocrkvanskog karnevala“ nastupom u muzičkom paviljonu u Gradskom parku. Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić pozvale je sve naše sugrađane i goste da uživaju u letnoj sezoni u našoj varoši, koju nazivaju bisernom ogrlicom Južnog Banata.

„Dragi sugrađani, dragi gosti, zahvalila bih se svima što smo našem Karnevalu vratili sjaj nakon godine pandemije. Želim da uživate u turističkoj sezoni u Beloj Crkvi, večeras završavamo karnevalski program. Iskoristići priliku da još jednom apelujem na one koji se nisu vakcinisali da to to urade, da zaštitimo svoje zdravlje i zdravlje naših najbližih i da lepo i bezbrižno provedemo ovo leto“ – istakla je Simić.

Poznate kompozicije u izvođenju hora „Bella Musica“ izmamile su osmeh na licu kako kod naših sugrađana, tako i gostiju. I na kraju uz stihove „A sad adio“ članice gradskog hora zatvorile su ovogodišnji „Belocrkvanski karneval“, ali uz poruku – srešećemo se sledeće godine na istom mestu, na karnevalu, kada slavimo umetnost, lepe note i radost življenja u našoj Beloj Crkvi.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*