Pet porodica iz opštine Bela Crkva dobile sredstva za kupovinu kuća na selu

Danas je u Ministarstvu za brigu o selu pet porodica sa teritorije opštine Bela Crkva potpisalo trojne Ugovore. U pitanju su porodice Кolarević, Šajn, Milenković, Ignjatović i Кerčulj, a kuće se nalaze u naseljenim mestima Banatska Palanka, Jasenovo, Dupljaja, Vračev Gaj i Кusić.

Opština Bela Crkva je pružila tehničku podršku, tako da su porodice uspešno prikupili svu potrebnu dokumentacija i na kraju je sve završeno na opšte zadovoljstvo, potpisivanjem ugovora.

„Naseljavanje praznih kuća je imperativ za državu Srbiju i sa velikim zadovoljstvom mogu da istaknem da je i naša opština aktivan učesnik u ostvarivanju tog cilju. Neizmerno sam srećna što smo pomogli da pet porodica, koje nisu bile u mogućnosti da same kupe kuće na selu, dobiju sredstva za kupovinu kuća od strane Ministarstva za brigu o selu. To je i nacionalni i državni zadatak, ne samo za predsednika Republike, za Vladu, za lokalnu samoupravu nego za sve nas, građane Srbije. Bićemo sigurniji, bezbedniji, ići će nam bolje, ako nam sela nisu prazna“  – rekla  je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*