Plan upisa Tehničke škole „Sava Munćan“

U obrazovnom sistemu opštine Bela Crkva, Tehnička škola „Sava Munćan“ zauzima važno mesto. Ova škola bogate tradicije započela je svoj rad 1. oktobra davne 1884. godine, kao prva Zanatska škola u Beloj Crkvi.

Kroz istoriju škola se menjala prateći tokove društvene zajednice, a danas je moderna obrazovna ustanova, opremljena savremenim tehničkim uređajima i računarima.

U školi se obrazuju učenici u četvorogodišnjem i trogodišnjem trajanju u četiri područja rada – mašinstvo i obrada metala, lične usluge, saobraćaj, trgovina, ugostiteljstvo i turizam.

Za školsku 2022/2023. godinu Tehnička škola „Sava Munćan“ planira upis đaka u pet obrazovnih profila.

U oblasti saobraćaja planirano je odeljenje od 30 učenika obrazovnog profila „Tehničar drumskog saobraćaja“ u četvorogodišnjem trajanju. Ovo je jedan od aktuelnijih profila u srednjim stručnim školama, a nakon završenog četvorogodišnjeg školovanja učenici imaju mogućnost upisa bilo kog tehničkog fakulteta ili više škole.

U oblasti mašinstva i obrade metala planiran je upis 15 đaka trećeg stepana za obrazovni profil „Mehaničar motornih vozila“ i 15 đaka trećeg stepena obrazovnog profila „Bravar – zavarivač“.

Nastava iz stručnih predmeta se odvija u savremeno opremljenoj radionici uz primenu multimedijalnih sredstava, modela i pravih vozila i njihovih sistema. Mehaničari motornih vozila imaće i mogućnost povlašćene obuke i polaganja vozačkog ispita za “B” kategoriju u školskom Centru za obuku vozača.

Bravar- zavarivač je danas veoma traženo zanimanje i po završetku školovanja dosta lako se dođe do posla.

Tehnička škola planira i odeljenje od 30 učenika trećeg stepena obrazovnog profila „Trgovac“ i odeljenje od 30 đaka za obrazovni profil “Frizer”.

Inače, učenici ove škole godinama unazad postižu veoma zapažene rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima u oblastima saobraćaja i obrade metala. Znanja stečena u školi učenici mogu proširiti u vannastavnim aktivnostima i u okviru sekcija kojima su obuhvaćena razna interesovanja učenika: novinarska, dramska, akvaristička i druge.

Pored redovne, škola se bavi i proširenom delatnošću:vanrednim školovanjem putem prekvalifikacije i dokvalifikacije za zanimanja koja postoje u školi. U okviru centra za obuku vozača bavi se obukom kandidata svih kategorija.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*