Plesni festival „Lakes & Dance“ održan u Beloj Crkvi (VIDEO)

Plesni festival „Lakes & Dance“ posvećen karipskim plesovima održan je od 10. do 14. avgusta u Beloj Crkvi.

Tokom pet dana festivala, veliki broj ljubitelja salse, baćate, kizombe i sembe okupili su se u Beloj Crkvi, gde su imali žurke na Glavnom jezeru, plesne radionice i plesne večeri u bašti Centra za kulturu. Od samog starta festival je poprimio internacionalni karakter, pa je i ove godine pristiglo dosta gostiju iz inostranstva.

Učesnici festivala posebno su bili impresionirani celovečernjim koncertom „Salsa y punto“ benda u bašti Centra za kulturu.

Organizator festivala Aleksandar Balaševic rekao je da su ovogodišnji polaznici festivala, osim plesnih škola iz Srbije, gosti iz Rumunije, Slovenije, Hrvatske i instruktor kizombe iz Holandije.

„Imamo dosta učesnika iz zemlje i regiona, što govori da ovaj festival zaista poprima karakter i popularnost internacionalnog festivala, u pravom smislu te reči. Prvi dan festivala bio je posvećen najmlađima, imali smo radionice i takmičenje u više kategorija i iz više različitih vrsta plesova. Na jezeru smo imali plesno popodne, više plesnih radionica i takmičenje u salsi i baćati. Po prvi put ove godine sa nama je Nili Fortes iz Holandije, izuzetan predavač i instruktor kizombe“ – naglasio je Balašević.

Pored druženje i zabave, učesnici festivala naučili su i nešto novo na radionicama koje su vodili poznati instrukturi, a tokom dana uživali su u čarima belocrkvanskih kupališta, što je, svakako, još jedna promocija turističke ponude opštine Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*