Počela izgradnja sportske sale u Beloj Crkvi (VIDEO)

Mirovic Bela Crkva kamen temeljac

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u utorak, 15. oktobra boravio je u radnoj poseti opštini Bela Crkva.

Mirović je obišao Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ gde je, zajedno sa predsednikom opštine Bela Crkva Darkom Bogosavljevićem i predsednikom Skupštine opštine Bela Crkva Marjanom Aleksićem položio kamen temeljac za izgradnju sportske sale sa pratećim sadržajem, koja ispunjava kriterijume za školska takmičenja. Postojeća mala sala stara je 56 godina i u narednim nedeljama biće započeta i rekonstrukcija ovog objekta.

Projekat je vredan 234 miliona dinara i biće završen, kako je najavljeno, za godinu dana.

„Veoma sam zadovoljan onim što sam video danas u Južnom Banatu. U protekle tri i po godine nova politika u AP Vojvodini dala je rezultate, tako da više nema promašenih investicija i proneverenog novca kao što je bilo do 2016. godine“ – kazao je predsednik Mirović.

Predsednik Mirović obišao je i Industrijsku zonu u Beloj Crkvi, čiju izgradnju i opremanje finansira Pokrajinska vlada zajedno sa Opštinom Bela Crkva.

„U Beloj Crkvi postojala je velika potreba da se izgradi Industrijska zona. Uložili smo 130 miliona dinara, i ovde će posao naći oko 1.000 radnika. Imamo još puno posla posebno u manje razvijenijim opštinama. Danas smo dogovorili i nove investicije za školske objekte, ovde u Južnom Banatu. Projekte koje smo dogovorili sa lokalnim samoupravama širom AP Vojvodine, mi smo i realizovali, i sve naše investicije iz 2016., 2017. i 2018. godine su potpuno završene, i ja sam na to veoma ponosan“– dodao je predsednik Mirović.

Mirovic Bela Crkva 2

„Bela Crkva nikada nije imala Industrijsku zonu. Bez podrške Pokrajinske vlade mi sami ne bismo uspeli. Danas imamo potencijalne investitore i na ovaj način ćemo uposliti naše građane. Uradili smo mnogo u poslednje tri i po godine u svim oblastima, obezbedili smo uslove za dolazak investicija, a radimo puno i na razvoju turizma“ – izjavio je predsednik Opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

Nova sportska sala značiće kako za nastavu fizičkog vaspitanja, tako i za razvoj školskog sporta, a posebno će značiti i aktivnim sportistima, jer će dobiti adekvatno mesto za treniranje, na koje čekaju više decenija.

„Na izgradnju sportske sale dugo se čekalo u Beloj Crkvi, a tek sada smo mi uz pomoć republičke i pokrajinske vlada krenuli u realizaciju projekta izgradnje nove sportske sale u našoj opštini“ – istakao je predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić i izrazio svoju zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Vlade AP Vojvodine Igoru Miroviću.

Poseti opštini Bela Crkva prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Кovačević.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*