Počela podela paketa pomoći svim penzionerima sa penzijama manjim od 30.000 dinara na teritoriji naše opštine

Opština Bela Crkva uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine obezbedila je sredstva za kupovinu 2600 paketa pomoći za penzionere sa teritorije naše opštine koji imaju penzije manje od 30.000 dinara.

Osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu koja će biti u paketima juče su dopremljena na belocrkvansku Agrico pijacu, gde su brojni volonteri pripremali pakete za naše najstarije sugrađane.

„Želeo bih da se zahvalim volonterima i radnicima javnih preduzeća i ustanova koji su učestvovali u ovom obimnom poslu. Danas smo započeli distribuciju paketa po gradu i naseljenim mestima. Trebaće nam određeno vreme da sve pakete podelimo, jer moramo da  poštujemo sve propisane mere Vlade Republike Srbije, uključujući i zabranu kretanja. Molim naše sugrađane za malo strpljenja,  mogu da budu sigurni da ćemo stići do svih“ – rekao je zamenik predsednika SO Bela Crkva Nenad Živanović.

Predsednici mesnih zajednica po selima u našoj opštini organizovali su volonterske službe, koje će dopremljene pakete distribuirati po domaćinstvima, rekao je Ivan Janikić iz Banatske Palanke.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Grebenac, Nikolae Miklja, poručuje da sada treba svi da budemo ujedinjeni i  da pokažemo solidarnost prema svojim najbližima.

„Mi već imamo volontere u selu koji svakodnevno obilaze naše penzionere i nabavljaju im osnovne potrepštine. Želeo bih da se zahvalim svima njima, ali i rukovodstvu opštine Bela Crkva, kao i pokrajine i republike što su nam obezbedili ove pakete, koji će mnogo značiti našim najstarijima u ovom teškom trenutku“ – kaže predsednik Saveta Mesne zajednice Grebenac Nikolae Miklja.

Penzioneri kažu da je ova pomoć došla u pravom trenutku. Disciplinovani su i pridržavaju se svih propisanih mera. Kažu – izaći ćemo iz ovoga svega kao pobednici, ne može drugačije!

Iz lokalne samouprave opštine Bela Crkva apeluju na sve sugrađane koji eventualno ne borave na adresi koja se vodi kao njihovo prebivalište, da se jave opštinskom Kol centru, kako bi im volonterska služba isporučila paket na dogovorenu adresu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*