Podela autosedišta po prvi put u Beloj Crkvi

Opština Bela Crkva, kao vid podrške porodicama, obezbedila je 130 autosedišta za sve bebe rođene u 2020. godini. Po prvi put se ovakva akcija sprovodi u opštini Bela Crkva, a dodela autosedišta organizovana je u velikoj sali Opštinske uprave.

Nabavka autosedišta izvršena je sredstvima  od prekršajnih kazni koja se slivaju u budžet opštine,a na osnovu odluke Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva.

„Smatramo da ova donacija znači našim meštanima, s obzirom na kovid pandemiju i na celokupnu materijalnu situaciju. Nadam se da će ova akcija postati tradicionalna, pre svega, zbog bezbednosti naših mališana. Poželela sam svim porodicama da im uskoro dodelimo  i drugo autosedište,a ovo je još jedna mera naše opštine u cilju povećanja nataliteta“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Zbog situacije sa kovid pandemijom, podela autosedišta izvršena je uz mere opreza, tako da su roditelji dolazali u manjim grupama. Iz lokalne samouprave poručuju da će sva deca rođena 2020. godine dobiti autosedišta, a za naseljena mesta podela će biti preko Mesnih zajednica.

Inače, cela akcija je naišla je na izuzetno lep prijem kod roditelja koji su istakli da im donacija sedišta veoma znači u uštedi kućnog budžeta, jer kupovina autosedišta nije mala stavka.

1 Komentar

  1. Divan gest pomoci roditeljima i briga o nasim malisanima, samo se pitam zbog cega su neka decica rodjena 2020 godine izuzeta, po cemu se razlikuju????

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*