Podrška opštine Bela Crkva za žene sa sela (VIDEO)

Violeta Simic prijem Osmi mart

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić u svom kabinetu ugostila je žene koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom iz naseljenih mesta naše opštine, kako bi im pružila podršku i razgovarala o izazovima sa kojima se susreću žene u ruralnim sredinama.

„Iskoristila sam današnji dan da vidim žene sa sela, da im pružimo malu podršku. Iz našeg skromog budžeta izdvojili smo po 5000 dinara, ravnomerno smo to rasporedili, da naše meštanke koje se bave poljoprivredom dođu, da se upoznamo i popričamo o problemima koje njih muče na selu. Odredili smo prioritete i nadam se da ćemo u budućnosti biti vidljivije“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Naše sugrađanke istakle su da im ova poseta puno znači u smislu što su imale priliku da sa predsednicom porazgovaraju o njihovom polažaju na selu, što su ukazale na probleme sa kojima se susreću. Posebno su naglasile angažovanje i spremnost lokalne samouprave opštine Bela Crkva da se ti problemi prevaziđu i što je dogovorena buduća saradnja u cilju aktiviranja žena u malim sredinama, što će doprinetu razvoju sela i ostanku mladih.

Obeležavanja Međunarodnog dana žena je simboličan način da se ukaže na značajnu ulugu žene u poljoprivrednoj proizvodnji, a ovo je samo početak planiranih aktivnosti lokalne samouprave opštine Bela Crkva za poboljšanje položaja žena na selu, koje imaju nemerljiv doprinos u razvoju lokalne zajednice.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*