Podsećanje za belocrkvanske voćare: rok za predaju zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u voćarsku proizvodnju ističe 1. decembra

Bela Crkva zgrada Opstine

Opština Bela Crkva ove godine je prvi put raspisala konkurs za subvencionisanje opreme za voćarsku proizvodnju. Za ovu namenu je iz opštinskog budžeta izdvojeno milion dinara, a maksimalan iznos po poljoprivrednom gazdinstvu je 30.000 dinara.

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaju fizička lica – nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva sa aktivnim statusom, a koji u vlasništvu imaju minimum 0,5 ha pod zasadima voća.

Predviđeno je subvencionisanje u iznosu od 50% (bez PDV-a) opreme za voćarsku proizvodnju i to: motornih pumpi, trimera, makaza za rezidbu voća i creva za navodnjanje. Raspodela sredstava izvršiće se do visine utroška sredstava.

Tekst konkursa i prijavni obrazac možete naći na sledećem linku: http://belacrkva.rs/k-o-n-k-u-r-s-za-dodelu-podsticajnih-sredstava-za-investicije-u-vocarsku-proizvodnju-na-teritoriji-opstine-bela-crkva

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*