Pokrajina finansira nabavku sportskih rekvizita u OŠ „Mihail Sadoveanu“ u Grebencu

Skola Grebenac

Osnovnoj školi „Mihail Sadoveanu“ u Grebencu Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu odobrio je sredstva za nabavku sportskih rekvizita za fiskulturnu salu.

Za ovaj projekat opredeljeno je 421.692,00 dinara, a Ugovor je direktoru škole Kristjanu Birđanu juče uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

„Zahvalio bih se Pokrajinskoj vladi na odobrenim sredstvima. U pitanju je projekat nabavke lopti, strunjača, mrežica za golove i ostalih pratećih sportskih rekvizita. Veoma nam je značajno jer je postojeća oprema dosta stara i dotrajala. Na ovaj način unaprediće se uslovi odvijanja nastave fizičkog vaspitanja za naše učenike, a svi znamo koliko su sport i fizičke aktivnosti važne za pravilan rast i razvoj dece.“ – rekao je direktor OŠ „Mihail Sadoveanu“ Kristjan Birđan.

Prošle godine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice odobrio je ovoj školi sredstva za rekonstrukciju sanitarnih čvorova u iznosu od 1.793.000,00 dinara. Urađena su oba sanitarna čvora u školi, tako da su znatno unapređeni sanitarno-higijenski uslovi za učenike u Grebencu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*