Pokrajinska Vlada nagradila najuspešnije učenike iz Kovina

Učenike i učenice osnovnih, srednjih i muzičkih škola iz Vojvodine, koji su postigli vrhunske rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima u školskoj 2016/2017. godini i njihove mentore, Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradili su novčanim nagradama, diplomama i pohvalama.

Svečano uručenje nagrada mladim talentima upriličeno je 13. decembra u centralnom holu Pokrajinske vlade, gde su najbolji učenici u oblasti nauke, tehnike, jezika i književnosti, likovne i muzičke umetnosti predstavljeni sa svojim rezultatima.

U elitnom društvu najuspešnijih iz cele Vojvodine zasluženo su se našle Milica Ritopečki, do juna ove godine učenica kovinske Gimnazije, koja je osvojila državno prvenstvo u oblasti hemije, njena mentorka, prof. Biljana Jereminov, profesorka Violeta Pomar u oblasti muzičke umetnosti, a orkestar OŠ „Paja Marganović“ Deliblata nagrađen je diplomom kao najuspešniji u konkurenciji osnonih škola.

Ove nagrade su još jedna potvrda sjajnih rezultata koje su naši učenici i njihovi mentori napravili u oblasti hemije i muzičke umetnosti u protekloj školskoj godini i zaslužuju sve čestitke.

Na svečanosti u Novom Sadu, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je poručio da su svi nagrađeni učenici naš ponos i da oni treba da budu uzor mladim ljudima, pohvalivši posvećenost njihovih mentora i roditelje koji su im bili velika podrška: „Ovi nadareni pojedinci pokazali su da su rad, trud i ambicija uz darovitost siguran put ka najboljim rezultatima. Mišljenja smo da je takve učenike potrebno nagraditi, dati im krila uz koje će lakše da lete, ponosno govoriti o njima i produbiti svest o tome da su oni ti koji predstavljaju našu zemlju, našu omladinu, na najbolji način.Njihovi mentori prepoznali su talenat i prekrojili ga. Potrebno je mnogo entuzijazma, ljubavi i energije da se nečiji talenat prepozna i oblikuje, otuda će danas i oni primiti nagrade“ – istakao je pokrajinski sekretar Batez

.Pored Vladimira Bateza, deo nagrada je đacima koji su uz to dobili i specijalne diplome uručio prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Odlukom Pokrajinske vlade, ove godine je pet darovitih učenika dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama od po 50 hiljada dinara, 72 učenika je dobilo diplome i novčane nagrade u iznosu 25 hiljada dinara, 78 mentora diplome i novčane nagrade od po 12 hiljada dinara, a dva orkestra i 93 učenika su dobili pohvale.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*