Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta u Beloj Crkvi (VIDEO)

Basta i Simic Bela Crkva

Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Dane Basta posetio je opštinu Bela Crkva. Tom prilikom sastao se sa predsednicom opštine Violetom Simić i uručio ugovor o finansiranju opremanja sportske sale u OŠ „Žarko Zrenjanin“, vrednosti preko 5,8 miliona dinara.

Izgradnju sportske sale i rekonstrukciju male sale u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u iznosu od 235 miliona finansira Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine. Sekretar Basta i predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić obišli su i završne radove na ovom objektu.

„Izuzetno nam je drago je što je Opština Bela Crkva učestvovala na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata, i što možemo da joj pomognemo i kompletno opremimo fiskulturnu salu u OŠ „Žarko Zrenjanin“. Opremanje sale obuhvatiće nabavku koševa, rukometnih golova, gimnastičkih sprava, konstrukcije za odbojku, ormana za rekvizite, strunjača, lopti, kao i druge opreme nepohodne za bavljenje dvoranskim sportovima“ – istakao je Basta. On je dodao da će resorni sekretarijat, u skladu sa svojim prioritetima, nastaviti sa podrškom opštinama u Vojvodini koje nemaju potrebne uslove za razvoj školskog sporta.

Predsednica Opštine Violeta Simić zahvalila je na dobijenim sredstvima od Pokrajine i istakla značaj opremanja ove školske fiskulturne sale s obzirom na to da se na ovakvu priliku čekalo više decenija.

„Ono što je najvažnije jeste da će sa opremanjem ove sale naši đaci dobiti kvalitetne uslove za nesmetano bavljenje sportom, a samim tim i uslove za bolju i zdraviju budućnost“ – istakla je predsednica Opštine Bela Crkva.

Nova sportska sala povezana je sa rekonstruisanom malom salom, predviđeno je da ima tribine i 350 sedećih mesta i biće jedan lep i impozantan objekat.

Realizacijom ovog projekta, belocrkvanski sportski klubovi imaće mogućnost održavanje takmičenja višeg nivoa jer će dobiti adekvatan objekat, što do sada nije bio slučaj.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*