Pomozi prirodi, upravljaj otpadom!

pomozi prirodi upravljaj otpadom

Udruženje građana „Aurora“ i Tehnička škola „Sava Munćan“ uz finansiranje Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu realizuju projekat „Pomozi prirodi, upravljaj otpadom“.

Aktivnosti u sprovođenju projekta namenjene su učenicima u cilju njihove edukacije o upravljanju otpadom. U prvoj fazi projekta, grupa učenika-edukatora iz Tehničke škole „Sava Munćan“ obučena je da stečeno znanje iz oblasti upravljanja otpadom prenese na ostale učenike belocrkvanskih škola, kroz radionice koje će oni voditi.

„Učenici-edukatori na radionicama stečena znanja o tome kako nastaje otpad, koje vrste otpada postoje, kako otpad utiče na životnu sredinu, na koji način se može smanjiti količina otpada i kako se vrši selekcija i reciklaža otpada prenose mlađim generacijma. Takođe, učenici Tehničke škole „Sava Munćan“ napravili su kante za selekciju otpada, koje će biti postavljene u svim osnovnim školama na teritoriji opštine Bela Crkva i na taj način mladi naraštaji imaće priliku da počnu sa selekcijom otpada u okviru njihovog redovnog obrazovanja“ – ističe Milan Belobabić, predsednik udruženja građana „Aurora“.

edukacija upravljanje otpadom

JKP „Belocrkvanski komunalac“ uključio se svojim raspoloživim resursima u ovaj projekat sa namerom nastavka projekta i sledeće godine.

Projekat su partnerski podržala i udruženja „Srpska policijska unija“ i „Asocijacija za mlade grada Pančeva“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*