Poslednja vest – Covid-19

Kao što smo ranije u toku dana objavili, čekao se još jedan rezultat pacijenta iz Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“. Nalaz je stigao i pokazao je pozitivnost na Covid-19.

Sa ovim rezultatom ukupno je do sada registrovano 15 slučajeva Covida-19 u ovoj ustanovi kod devet zaposlenih i šest pacijenata.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu i član Kriznog štaba Goran Stevanović preneo je danas da su prvi rezultati epidemiološkog ispitivanja pokazali da postoje indicije da je u bolnicu u Beloj Crkvi korona virus unesen spolja, iz Vršca.

„Кao i u svim objektima koji zahtevaju vrlo strogu izolaciju, nađe se uvek neko ko to prekrši. Postoje indicije da je infekcija unesena spolja, iz Vršca. To su prve indicije“ – podvukao je Stevanović.

Od 35 testiranih kontakata zaposlenih iz bolnice koji su inficirani Covidom-19, pozitivnost na koronavirus za sada je utvrđena kod tri nalaza.

Pacijenti koji su pozitivni izolovani su u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“, a zaposleni i njihovi kontakti upućeni su na dalje lečenje i zbrinjavanje preme predviđenom protokolu.

Pacijentkinja iz Bele Crkve, stara 60 godina, koja je bila na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici Vršac i kod koje potvrđen Covid-19 preminula je u bolnici.

Od presudnog je značaja da se građani i dalje ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući strogo poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*