Potpisan Sporazum o saradnji između Pokrajinske vlade i Кancelarije za IT i eUpravu

Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Pokrajinske vlade i Kancelarije za IT i eUpravu
Foto: Press služba Vlade AP Vojvodine

Juče je u Pokrajinskoj vladi, u cilju efikasnijeg sprovođenja reforme javne uprave, potpisan Sporazum o saradnji sa Кancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije.

Sporazum je sa direktorom Кancelarije za IT i eUpravu dr Mihailom Jovanovićem u ime Pokrajinske vlade potpisao pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Sekretar je istakao da je Pokrajinska vlada reformu javne uprave uvrstila u strateške i prioritetne ciljeve za predstojeći period, i u skladu sa tim, odmah preduzela sve potrebne aktivnosti za uključivanje AP Vojvodine u proces koji će biti složen i dugotrajan.

Događaju su prisustvovali predstavnici svih 45 opština u AP Vojvodini, kojima su stručna lica Кancelarije za eUpravu prezentovala predstojeći proces podrške razvoju eUprave, korišćenja usluga telehausinga i implementacije CRM sistema za lokalne samouprave.

Za opštinu Bela Crkva je veoma značajno uvođenje elektronske uprave, jer će maksimalno olakšati komunikaciju sa građanima i efikasnije rešavanje problema. Opština Bela Crkva će na osnovu potpisanog sporazuma, moći da koristi stručnu i tehničku pomoć u razvoju elektronske uprave. Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu će koordinirati procesom implementacije sporazuma o saradnji sa Кancelarijom za informacione tehnologije.

Darko Ostojic Vlada APV

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*