Potpisan ugovor vrednosti 6,7 miliona dinara za realizaciju projekta „Bela Crkva bez barijera“

Bela Crkva

Predsednica Udruženja građana „Pletenica“ Danijela Jovanović danas je u Beogradu potpisala ugovor kojim je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ovom udruženju opredelilo sredstava za uređenje prvog inkluzivnog centra u Beloj Crkvi.

Opština Bela Crkva dala je udruženju „Pletenica“ na korišćenje zgradu u kojoj je nekada bila škola, a koja se nalazi preko puta današnje OŠ „Dositej Obradović“, u starom gradskom jezgru.

Danijela Jovanovic„Veliku zahvalnost dugujemo Ministarki za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja Prof. dr Dariji Kisić Tеpavčеvić, koja je prepoznala naše potrebe i što sam danas potpisala ugovor vrednosti 6,7 miliona dinara namenskih sredstava za adaptaciju ovog prostora. Ovaj objekat služiće za rehabilitaciju, edukaciju, za rad logopeda, oligofrenologa, psihologa, terapeuta, za druženje i radionice. Biće jedan pravi inkluzivni centar za našu decu sa teritorije opštine Bela Crkva, kao i za sve ljude koji žele da nam se pridruže. Želim da se zahvalim i lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva na podršci i pomoći u realizaciji ovog važnog projekta“ – kaže Danijela Jovanović, predsednica Udruženja „Pletenica“.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić istakla je važnost formiranja inkluzivnog centra u Beloj Crkvi, pre svega zbog dostupnijih usluga socijalne zaštite i navela da ovaj projekat predstavlja podršku partnerskom odnosu lokalne samouprave i udruženja koje se bave problemima najranjivijih grupa.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*