Potpisna povelja o bratimljenju VK „Jezero“ i VK „ŽAK“ Kikinda

VK Jezero VK ŽAK

Vaterpolisti Vaterpolo kluba „Jezero“ iz Bele Crkve i kikindskog ŽAК-a potpisali su juče povelju o bratimljenju.

U prisustvu gradonačelnika Кikinde Nikole Lukača, Dragana Pecarskog, člana Gradskog veća za sport i omladinu, kao i Marka Lazarevića, člana Opštinskog veća opštine Bela Crkva zaduženog za sport, potpisana je povelja o uzajamnoj podršci i pomoći između ova dva kluba, a sve radi bolje budućnosti vaterpola.

„Sa klubom iz Bele Crkve imamo već godinama odličnu saradnju, tako da je bratimljenje dva vaterpolo kluba izuzetno lepa sportska priča. Zahvaljujući ovoj saradnji, korist neće imati samo vaterpolisti, koji se i privatno veoma dobro poznaju i druže, već ćemo je proširiti na sve moguće načine, imajući u vidu da je Bela Crkva opština poznata po jezerima, po veoma bogatoj kulturnoj, turističkoj i svakoj drugoj ponudi, što znači da će Grad Кikinda učiniti sve da je unapredi, kako bi korist, pre svega, imala naša deca“ – rekao je gradonačelnik Nikola Lukač.

Kikinda potpisivanje povelje o bratimljenju

Predstavnici Grada Кikinde i Opštine Bela Crkva potom su obišli bazene Sportskog centra „Jezero“ i Dom učenika „Nikola Vojvodić“.

„Znamo da u Beloj Crkvi ne postoji zatvoreni bazen, zimi deca nemaju uslove da treniraju, tako da će ova saradnja biti od velike koristi kako Кikinđanima, tako i članovima kluba u Beloj Crkvi“ – istakao je Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

„Ovo je jedan od važnijih dana za sport u Beloj Crkvi. Naš tim veoma dobro radi, tako da je ovo još jedan dobar rezultat koji smo postigli. Ovo je zaista samo početak, mislim da će ova saradnja veoma dugo da traje, a na nama je da je proširimo i na drugim poljima“ – dodao je Marko Lazarević, član Opštinskog veća zadužen za sport u Beloj Crkvi.

Potpisivanje povelje o bratimljenju biće od velikog značaja za domaći vaterpolo.

„Ovom poveljom koju smo potpisali, započinjemo novo poglavlje u saradnji dva kluba. Trudićemo da se poboljšamo uslove na svim poljima“ – rekao je Slobodan Jakšić, predsednik Vaterpolo kluba „ŽAК“.

„Mnogo igrača je do sada prošlo i kroz jedan i kroz drugi klub, a neki od njih su ostvarili veze za ceo život, tako da nam je to motiv više kako bismo nastavili i unapredili saradnju. Neki članovi naše uprave u Кikindi su proveli srednjoškolske dane, danas su uspešni ljudi u sportu, tako da nam je želja da mlađim generacijama pokažemo koliko je vaterpolo lep i koristan sport“ – istakao je Neven Selaković, direktor Vaterpolo kluba „Jezero“.

Izvor: Zvanična internet prezentacija Grada Kikinde.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*