Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić obišla radove u Muzeju

Vokoun Simic Muzej

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić obišla je radove na uređenju Narodnog Muzeja u Beloj Crkvi. Za radove na ovom spomeniku kulture obezbeđena su sredstva iz opštinskog budžeta, a obuhvaćena je zamena elektro instalacija, rekonstrukcija podova i molersko farbarski radovi.

„Muzej u Beloj Crkvi je jedna od naših najznačajnijih institucija s obzirom na činjenicu da je najstarija muzejska delatnost u Vojvodini zabeležana upravo u Beloj Crkvi. Akcenat smo stavili na stalnu postavku muzeja, jer ona predstavlja identitet Bele Crkve kroz istoriju. Muzej je čuvar bogatog kulturno istorijskog nasleđa Bele Crkve, njene neposredne okoline ali i šireg prostora, a stalna postavka je reprezentativni prikaz prošlosti. Da bi stalna postavka zasijala u punom sjaju, neophodni su ovi radovi na adaptaciji prostora. Trenutno se izvode molersko farbarski radovi, izvađeni su oštećeni podovi i izvedeni pripremni radovi za postavljanje novog parketa“ – rekla je Simić.

Direktor Narodne Biblioteke i Muzeja u Beloj Crkvi Igor Vokoun, istakao je da ova ustanova kulture uživa veliku podršku svog osnivača, lokalne samouprave opštine Bela Crkva.

„Izuzetno nam je značajna podrška predsednice opštine Violete Simić u očuvanju i prezentaciji kulturnog nasleđa koje baštinimo. Nakon ovih radova, zgrada u kojoj se nalazi Muzej u Beloj Crkvi ostaće biser arhitekture, dama koja čuva duh starih vremena, ali u svetlu 21. veka“ – naglasio je Vokoun.

1 Komentar

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*