Predsednica opštine Violeta Simić posetila Šah klub „Bela Crkva“ (VIDEO)

Veljkovic i Obradovic sa predsednicom opstine Violetom Simic

Opština Bela Crkva može se ponositi šahovskom tradicijom i klubom koji već devet decenija okuplja belocrkvanske šahiste. Ove godine, po prvi put, titulu kadetskih šampiona Vojvodine poneli su Varvara Veljković i Miloš Obradović, članovi Šah kluba „Bela Crkva“.

Lokalna samouprava opštine Bela Crkva izdvojila je dodatna sredstva kako bi mladi šahisti imali što bolje uslove za treninge, kao i za odlazak na naredna takmičenja. Predsednica opštine Violeta Simić posetila je šah klub i tom prilikom odigrala partiju šaha sa Varvarom, a nakon dobijenog mata, rekla je – „Tako to rade šampioni“.

„Naši Varvara i Miloš su uspeli ove godine da budu šampioni Vojvodine. Mi smo posebno ponosni na njih, tako da smo iz posebnog programa opredelii skromna sredstva kako bi poboljšali uslove njihovog rada. Sredstva će se usmeriti na kupovinu šahovskih garniture, digitalnog sata i za odlazak na turnire koji im predstoje“ – istakla je predsednica opštine Violeta Simić.

Šah klub u Beloj Crkvi sledeće godine obeležava redak i jedinstveni jubilej na vojvođanskim prostorima – 90 godina postojanja i rada. Nekada su šahisti imali udela za prestiž i doprinosili su opštem ugledu opštine Bela Crkva. Mladi šahisti Varvara i Miloš nastavljaju da zlatnim slovima pišu istoriju šaha u Beloj Crkvi, a želja im je da u belocrkvansku opštinu stigne medalja i sa državnog šampionata.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*