Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević obišao radove na fasadi Osnovne škole „Dositej Obradović“ (VIDEO)

radovi na fasadi OS Dositej Obradovic

Ovih dana u toku su radovi na rekonstrukciji fasade Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Beloj Crkvi. Zgrada datira još iz 1896. godine i ovo su ujedno i prvi ozbiljniji radovi na sanaciji zgrade.

Radove na rekonstrukciji fasade ove škole, koju pohađa 244 učenika, obišao je predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

Prema rečima nadležnih, cilj lokalne samouprave opštine Bela Crkva ja da deci obezbedi što bolje uslove u školama za boravak i obrazovanje.

„Projekat rekonstrukcije fasade realizujemo u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške i programom UNOPS Ujedinjenih nacija, čija je vrednost 99 hiljada dolara. Uz radove na rekonstrukciji fasade predviđena je i nabavka određene oprema za upotrebu u školi. U okviru poziva koji je raspisala Ambasada Kraljevine Norveške pod nazivom „Norveška za vas“ ukupno je odobreno osam projekata u Republici Srbiji, a opština Bela Crkva je jedina opština u Vojvodini u koju će se investirati i to u stopostotnom iznosu. Fasada na ovoj školi nije rađena poslednjih 50 godina, a pre toga nemamo informacije, osim nekih sitnih popravki. Nastavićemo i dalje sa radovima na obrazovnim ustanovama, već do kraja ove godine krenućemo i sa radovima na rekonstrukciji zgrade područnog odeljenja OŠ „Marko Stojanović“ u Crvenoj Crkvi“ – rekao je predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

Direktor OŠ „Dositej Obradović“ Adriano Juga kaže da će biti sređena fasada sa spoljašnje strane zgrade, kao i sa strana iz dvorišta, čija je ukupna površina oko 1700 kvadratnih metara.

„Kao što se može videti oko 80 do 90 odsto radova na uličnoj strani fasade zgrade su završeni. Ostalo je još postavljanje oluka i okapnica kao i sitni radovi na farbanju. Trenutno majstori rade fasadu sa bočne strane, a nakon toga prelazi se na treću fazu radova – fasadu iz dvorišta koja je ujedno i najveća po površini. Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva, kao i Ambasadi Kraljevine Norveške, koji su nam omogućili realizaciju ovog važnog projekta“ – istakao je direktor Juga.

Zgrada OŠ „Dositej Obradović“ već sada poprima lepši izgled. Roditelji, bake i deke učenika koji pohađaju ovu školu nisu krili svoje oduševljenje novim ruhom zgrade i boljim uslovima školovanja đaka u ovoj školskoj ustanovi.

Nakon više decenija propadanja fasade, očekuje se da do kraja godine škola izgleda ne samo lepše i bolje, već će znatno biti poboljšani i uslovi za odvijanje same nastave.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*