Predstavljanje projekta „Baci pet za bolji svet“ (VIDEO)

Javno upoznavanje sa projektom „Baci pet za bolji svet“ u okviru projekta Ministarstva prosvete u saradnji sa UNICEF-om uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji „Unapređeni ravnopravni pristup i završavanje preduniverzitetskog obrazovanja za decu kojoj je potrebna dodatna obrazovna podrška – Učimo svi zajedno“ održano je u velikoj sali Opštinske uprave Bela Crkva.

Sve prisutne pozdravila je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić i istakla značaj realizacije ovog projekta u cilju pružanja dodatne podrške deci i učenicima iz osetljivih društvenih grupa.

Koordinator projekta Jasmina Turturea istakla je da je osnovni cilj projekta razvoj i unapređenje međusektorske saradnje na lokalnom nivou, primena i unapređenje već uspostavljenih, kao i osmišljavanje novih mehanizama za pružanje podrške deci i učenicima iz osetljivih društvenih grupa i njihovim porodicama za inkluzivno obrazovanje.

„Specifičan cilj ovog projekta je formiranje tela za intersektorsku saradnju, da se svi okupimo oko tog cilja, da pomognemo našoj deci kroz različite aktivnosti. Planiramo psihološke radionice, radionice građanskog vaspitanja, kulturne radionice na temu „Pokaži šta znaš“ i sportske aktivnosti. I za naše partnere – akreditovanu obuku Ministarstva prosvete“ – dodala je Turturea.

U projekat „Baci pet za bolji svet“ uključeni su formalni i neformalni partneri i šira lokalna zajednica. Od formalnih partnera tu su Osnovna škola „Mara Janković“ iz Кusića i Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ Bela Crkva. Neformalni partneri su Centar za socijalni rad „8. maj“ Bela Crkva, Opštinska organizacija Crvenog krsta Bela Crkva, Savet za obrazovanje opštine Bela Crkva, OŠ „Žarko Zrenjanin“ i OŠ „Dositej Obradović“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*