Premijera filma „Diskretni heroji“ u Centru za kulturu Bela Crkva (VIDEO)

film diskretni heroji

U prepunoj sali Centra za kulturu „Bela Crkva“ održana je prva javna projekcija kratkometražnog filma „Diskretni heroji“. Ovaj film je deo projekta „Podigni glavu, a ne pesnicu“ Kancelarije za mlade opštine Bela Crkva.

Film je autorsko delo učenika Tehničke škole „Sava Munćan“ Danijela Danka Gavrilovića, a u filmu su pored učenika ove škole učestvovali i učenici Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škola.

Film govori o životu Andreja Lukića, bivšeg boksera, koji se doselio sa svojom majkom u Belu Crkvu nakon očeve smrti. U školi upoznaje Marka, velikog siledžiju, bogatog i veštog MMA borca koji fizički i psihički maltretira Andreja dok je njegova jedina šansa samoodbrana.

U publici su uglavnom bili mladi belocrkvani, čije su reakcije bile izuzetno dobre, a opšti je utisak da su mladi svesni da vršnjačko nasilje postoji, ali da im je na ovaj način skrenuta pažnja da o tome javno govore i da se obrate nadležnim institucijama, bilo da su sami izloženi nekim vidu nasilja ili da su samo prisistvivali vršnjačkom nasilju.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*