Premijera predstave „Špijunski Balkan“ u Beloj Crkvi (VIDEO)

Spijunski Balkan

Ljubitelji pozorišne umetnosti u Beloj Crkvi imali su priliku da 28. i 29. oktobra odgledaju pozorišnu predstavu „Špijunski Balkan“ nastalu po kultnom tekstu Dušana Kovačevića „Balkanski špijun“.

Pozorišna predstava je nastala kao plod saradnje pozorišta „Najteatar“ i Belocrkavnskog amaterskog pozorišta, dok režiju potpisuje Vladan Jakovljević.

Na predstavi se dugo radilo, od početka ove godine, što zbog samog teksta, što zbog težine dramskih uloga u samoj predstavi, a i zbog toga što su pojedini glumci morali biti zamenjeni.

Glavna uloga Ilije Čvorovića poverena je Danijelu Petroviću, njegovu ženu Danicu glumila je Marina Gava, ćerku Sonju Olivera Ćosić, a Ilijin brat Đura bio je Ferenc Filep. Podstanara Petra Jakovljevića glumio je Danijel-Danko Gavrilović, dok je ovu ulogu u nedelju preuzeo Nikola Ristić. Tehničku podršku na realizaciji predstave pružile su Aleksandra Vuk, Dragana Mitrović i Ines Perišić.

Publika je bila prepuna pozitivnih utisaka, pohvalila je naročito mlade glumce, a mnogi naši sugrađani izrazilu su želju da pozorišnih predstava bude što više u našem gradu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*