Preminuo pacijent iz Bele Crkve koji je bio inficiran korona virusom

Pacijent iz Bele Crkve, star 81 godinu, koji je juče testiran i čiji je rezultat pokazao pozitivan nalaz na korona virus, preminuo je u bolnici.

Pacijent je primljen na bolničko lečenje kao negativan na korona virus. Ponovnim testiranjem dobijen je nalaz koji je pokazao pozitivan rezultat na prisustvo korona virusa, što, prema rečima struke, znači da je poslednji nalaz presudan za kriterijume definicije slučaja.

U skladu sa instrukcijama viših instanci, članovi domaćinsta koji su trenutno u izolaciji, biće testirani na novi korona virus.

Prema protokolu predviđenom za infekciju virusom Covid-19, čak i u slučaju da je kod pacijenta prvi test bio pozitivan a naknadni kontrolni test pokazao negativan nalaz, zbog predostrožnosti članovi domaćinsta imaju obaveznu samoizolaciju, kao i svi rizični kontakti.

Pridržavajte se svih mera struke i Vlade Republike Srbije, jer jedino tako možemo sprečiti širenje korona virusa i na taj način da sačuvamo svoje zdravlje i zdravlje naših najbližih. Nosite masku i rukavice, održavajte socijalnu distancu i sprovodite preporučene higijensko-dezinfekcione mere.

Posebno je važno poštovanje svih mere koje su usmerene ka zaštiti naših najstarijih sugrađana, kako bi prvenstveno njih zaštitili od infekcije i oboljevanja od Covida-19.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*