Prigodnim programom obeležen Evropski dan jezika u Kovinu

evropski-dan-jezika-2017

Programom pod nazivom „Prijateljstvo stranih jezika“, učenici i nastavnici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ obeležili su  26. septembar, Evropski dan jezika, ustanovljen  u Savetu Evrope tokom Evropske godine jezika 2001. godine, koji se od tada redovno obeležava u četrdeset sedam država članica Saveta, među kojima je i Srbija.

Cilj je da se skrene pažnja na potrebu učenja stranih jezika, kako bi se u većoj meri cenile vrednosti različitih kultura, kao i na lingvističko bogatstvo Starog kontinenta. Program je održan u celoj školi – bio je to inspirativan događaj u kojem su se nizali razni načini izražavanja, od engleskog i nemačkog kazivanja i pesme,  do bogate likovne postavke, izložbe panoa, prezentacija i prigodne priredbe.

Nosioci aktivnosti u „Zmajevoj“ školi bili su učenici starijih razreda i njihovi nastavnici: nemačkog jezika Miloš Manić, engleskog jezika Jovana Stojiljković, likovne kulture Milena Štikovac i muzičke kulture Maja Lukić.

„Uspeh i kvalitet manifestacije uverava nas da će i ona postati tradicionalna u školi, a nastaviće se već tokom Dečje nedelje, kada će sa programom upoznati i goste iz drugih škola iz kovinske opštine“ – kaže prof. Dejan Kreculj u ime kolektiva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*