Promocija karlinga na klizalištu u Kovinu

karling srbija

Nacionalni savez za Karling Srbije, u saradnji sa Sportskim savezom opštine Kovin i Savetom za mlade, organizuje u subotu, 23. decembra sa početkom u 12 časova, veliku promociju karlinga na ledu.

Tačno u podne, reprezentativci Srbije najpre će demonstrirati tehniku, pravila i strategiju u karlingu na ledu, a nakon toga uslediće oprobavanje i nadmetanje među srednjoškolcima, od kojih se većina po prvi put susreće sa ovim sportom.

Učenici Gimnazije i ekonomske škole „Branko Radičević“ i Srednje stručne škole „Vasa Pelagić“, ali i oni koji srednje škole pohađaju van teritorije naše opštine, biće u prilici da odmere snage, tačnije strategije u „šahu na ledu“. Za pravljenje pobedničke strategije pomoći će im prvaci u karlingu, koji se u kvalifikacijama bore za učešće na Zimskim olimpijskim igrama u februaru naredne godine u Južnoj Koreji.

Malo je poznato da je karling olimpijski sport, nalik je našem „boćanju“, ali se igra na ledu po kojem se gura kamenje okruglastog oblika, težine nešto manje od 20 kilograma. Naime, dve ekipe se nadmeću u guranju kamenja s jednog kraja terena na drugi, a cilj je biti najbliže iscrtanoj meti.

Predsednik Nacionalnog saveza za karling Srbije je dramski umetnik Marko Stojanović, ujedno i osnivač Svetske organizacije pantomimičara, dobitnik brojnih priznanja za rad sa decom i mladima u oblasti kulture i sporta. Zajedno sa organizatorima, Marko poziva sve zainteresovane da u subotu budu u podne u centru Kovina i uživaju u dobroj energiji, zabavi i promociji sporta i zdravih životnih navika.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*