Promocija zbirke pesama „Rođena da srce zatreperi“ Elene Stošić (VIDEO)

Elena Stosic knjizevno vece

U petak, 18. septembra u domu Stošića u Vračev Gaju održana je promocija treće zbirke poezije Elene Stošić pod nazivom „Rođena da srce zatreperi“.

Elena Stošić je čitav svoj život posvetila radu sa decom. Vaspitačica u penziji, u toku svog radnog veka podsticala je maštu i kreativnost kod dece i paralelno sa njima stvarala a da toga nije ni bila svesna dok je na papirićima, marginama novina ili bloka za crtanje zapisivala stihove.

Margareta i Nikoleta, ćerke Elene Stošić, pronašle su svesku sa stihovima svoje majke, i odlučile da omoguće njihovo štampanje. Tako su svetlost dana ugledale zbirke „Rođena tamo neke“ i „Rođena tamo negde“, čije smo promocije u Gradskoj biblioteci u Beloj Crkvi ispratili 2017. i 2018. godine.

Ova treća zbirka poezije, pod nazivom „Rođena da srce zatreperi“, prema rečima recenzenta, diplomiranog filologa Danijele Komatović, proističe iz simbioze pesnikinje i sveta u kome se ona i raduje, i tuguje, i veseli, i podnosi bol. Rođena je da joj srce zatreperi, jer ona jedino tako, svojim najdubljim i najiskrenijim osećanjima, može da živi i nikako drugačije.

Stihove iz zbirke, pored Elene Stošić, kazivala je i recenzent Danijela Komatović, kao i profesor književnosti Danijela Stefanović. Ambijent su upotpunili i veče dodatno oplemenili i profesor Zoran Šarbanović muzičkom pratnjom na klaviru, kao i Miroslav Šarbanović zvucima gitare.

Sav prihod prikupljen u toku ove večeri opredeljen je za pomoć porodici Jovanović iz Banatske Palanke, čije je domaćinstvo stradalo u požaru.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*