Promocija zbirke pesama Saška Jovanovića u Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi

Sasko Jovanovic biblioteka Bela Crkva

Promocija zbirke poezije „Gospodar vreme“ autora Saška Jovanovića održana je u Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi.

Saško Jovanović je rođen 1949. godine u Beloj Crkvi. Studirao je u Beogradu i Sarajevu, a za sebe kaže da je, osim nekoliko proputovanja po svetu, čitav život proveo u Beloj Crkvi.

„Drago mi je što treći put imam čast da pozdravim sve prisutne, goste, prijatelje, ljubitelje poezije i sve vas koji ste svojim dolaskom uveličali naš kratki jednočasovni susret i gradu podarili skromni kulturni događaj. Zahvalio bih se Narodnoj biblioteci i predsednici opštine Violeti Simić što su mi omogućili da zbirka poezije ugleda svetlost dana“ – rekao je Saško Jovanović.

Nadahnut prirodom, ljubavlju prema ravnici, nostalgijom za starim vremenima, autor je iznedrio puno lepih stihova, koje je čitao i Siniša Marković, uz muzičku pratnju na gitari Zore Kamber.

Na pitanje zašto zbirka nosi naziv „Gospodar vreme“ autor je rekao da je vreme gospodar svega i svakoga, živog i neživog.

„Bez njega ne znam kako bi bilo. Vreme mora, dato je da bi prolazilo. Ne može čovek da bude gospodar vremena, može da bude gospodar trenutka i ponekih događaja. Možda je izbor ove večeri ispao takav da je naglasak na prošlom, inače u knjizi možete naći i veselije pesme i ljubavne, ali ovo veče je bilo posvećeno prošlosti“ – dodao je Jovanović.

Sa pesmom „Minuti i sati“ Saško Jovanović je osvojio treće mesto na međunarodnom takmičenju u Zagrebu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*